Млади огнеборци мериха сили в Кюстендил

снимки: ОД МВР-Кюстендил

Областно състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” се проведе в Кюстендил.

Състезанието бе открито от изпълняващата длъжността областен управител на Кюстендилска област Гергана Михайлова.

Първенците от районните състезания-отборът на ПМГ в Кюстендил, отборът на училище “Св.Св. Кирил и Методий” в Дупница, отборът на  СОУ “Христо Ботев” в Кочериново и отборът на ОУ “Никола Вапцаров” в Бобов дол, днес мериха сили в областния кръг.

Младите огнеборци от ПМГ-Кюстендил спечелиха първото място и те ще продължат надпреварата в Републиканския преглед в курорта Албена през месец юни.

На второ място е отборът на училище “Св.Св. Кирил и Методий”-Дупница, на трето - отборът на ОУ “Никола Вапцаров”-Бобов дол.

Участниците се състезаваха в две дисциплини – бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 м щафетно бягане с препятствия.

Участниците в младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” се подготвят от професионални инструктори от районните служби ПБЗН по програма, одобрена от Министерството на образованието. Този проект се осъществява вече 14 години в училищата на страната и той дава своите резултати в повишаването на противопожарната култура както на участниците в тези отбори, така и на техните съученици. Създават се адекватни умения за защита и самозащита при пожари, бедствия и свързаните с тях опасности.

Областният кръг на състезанието на МПО се осъществи с подкрепата на общините Кюстендил, Дупница, спортния клуб по пожароприложен спорт “Пауталия 160” – Кюстендил. Всички участници получиха подаръци, а първенците – грамоти и купи.

 

снимки: ОД МВР-Кюстендил
снимки: ОД МВР-Кюстендил
снимки: ОД МВР-Кюстендил
снимки: ОД МВР-Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK