Пожари изпепелиха плевни, животни и коли в Пиринско

Снимка: Infomreja.bg

Два екипа огнеборци на УПБЗН-Якоруда, тази нощ са гасили голям пожар в къща в якорудското село Бел камен. Огненият ад е унищожил две плевни, покривна конструкция, гараж, голямо количество сено, изгоряло е едно теле, овца, дърва за огрев и др. Сигналът за пожара е бил получен в снощи около 01:29 часа.

В събота около 03:43 часа след получен сигнал за пожар в РСПБЗН-Петрич, два екипа огнеборци са се отзовали в село Чуричене, където са погасили лумналия пожар, унищожил временна постройка, 5 кози, 2 прасета 15 кокошки и лек автомобил „Москвич“.

Причината за огъня е в процес на установяване, като версията за умишлен палеж не е изключена от разследването.

Пожар на дърва в дробилка за пелети в Банско е бил потушен от местните огнеборци на 21.09. около 14:45 часа след получен сигнал.

Огнеборци от Благоевград гасиха пламнало БМВ в Благоевград, паркирано на ул. „Бр.Миладинови“. Установената причина за пожара в лекия автомобил е техническа неизправност.

Къща в сатовчанското село Слащен се е запалила също в петък от късо съединение в пералня. Пожарът е погасен от екип на РСПБЗН-Гоце Делчев.

На 22.09. около 11:31 часа е получен сигнал за пожар на сухи треви в землището на петричкото село Кърналово, който е бил погасен от екип на РСПБЗН-Петрич, а причината за лумналия огън е в процес на установяване.

Друг лек автомобил БМВ се е подпалил в петък на пътя между селата Ново Кономлади и Катунци. Екип от огнеборци от Петрич са се справили с гасенето на пламъците, а установената причина за пожара е отново техническа неизправност.

Противопожарен екип от Якоруда в събота се е отзовал на получения сигнал за пожар в навес до къща в с. Камена, общ.Петрич. Нанесените щети от пламъците са бормашина, електрожен, шкаф, стол и др.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK