Млади кюстендилски театрали призовават за подкрепа

Снимки: Infomreja.bg

Младите кюстендилски театрали от театралната школа при Обединен детски комплекс с ръководител Ани Кръстева тази година работиха много усилено. Те подготвиха пиесата "Съкровището на Силвестър" по Анжел Вагенщайн, с която участваха в два фестивала и донесоха много награди за Кюстендил.

Тяхната настояща мечта е да пътуват и до Русе, където да се представят на престижния фестивал 'Климент Михайлов". 

Ето защо бе подета кампанията "Смет за пътуващ театър", която цели набиране на средства необходими за участието им в русенския фестивал.

"За кратко време се събраха около 520 лева, но са ни нужни общо близо 2 500 лева. Пикът на кампанията е на 19. май в събота от 9. 00 часа на цирковата площадка и се надяваме да получим подкрепа, за да се осъществи мечтата на младите театрали. В тази сума са включени две нощувки и пътя в двете посоки. Останалите разходи ще бъдат поети от родителите на децата и от Обединен детски комплекс - Кюстендил. Двете нощувки са наложителни, тъй като по закон деца могат да пътуват само в светлата част на деня, а Русе е далече и практически за нас е невъзможно да отидем, да играем, да преспим и да се върнем за един ден", уточни Ани Кръстева.

Актьорите са 19 на брой от различни училища в Кюстендил, повечето са от ЕГ "Д-р Петър Берон", има от ПМГ "Проф. Емануил Иванов", от ОУ "Ильо Войвода" и ОУ "Даскал Димитри", възрастта им е 16-18 години.

"Това е един доста престижен фестивал, който се провежда повече от седмица време и има много участници. Нашето желание е да представим Кюстендил и смятаме, че сме достойни и добре подготвени да го направим ", каза 11 - класничката от кюстендилската езикова гимназия Кристияна Кръстева.

Всеки, който има желание и възможност може да помогне на младите театрали като донесе рециклируеми отпадъци - пластмаса, хартия, стари електроуреди и други на 19. май на цирковата площадка в Кюстендил.

"Ние ще бъдем там и всеки, който иска да ни помогне да заповяда, ще го очакваме", призова Ивана Иванова.

В призива си младите театрали биват подкрепени и от Девойка кюстендилска пролет 2018 година Милица Стойчева. 

 

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK