Модернизират по проект музея в Разлог

Снимка: Infomreja.bg

Два нови проекта на Исторически музей – Разлог, са одобрени за финансиране от Министерство на културата.

В началото на месец юли бяха подписани договорите за проектите ,,Модернизиране на фондохранилища в Исторически музей – гр. Разлог“ и "Оборудване на лекционна зала в Исторически музей – гр. Разлог“, като съфинансирането за тях е осигурено от Община Разлог.

С предвидените средства ще бъдат оборудвани фондохранилищата за опазване на движимите културни ценности, съхранявани в Исторически музей – Разлог, които да отговорят на съвременните стандарти за опазване на културното наследство. Институцията ще се сдобие с метални стелажи и шкафове, датчици за температура, влагомери и влагоабсорбатори. По втория проект ще бъде закупено ново оборудване за лекционната зала на музея. Това ще улесни провеждането на различни по рода си мероприятия.

Преди броени дни приключи изпълнението на проекта "Исторически музей – Разлог – място за интерактивни летни занимания с деца“. Това е третият проект, който се изпълнява от музея в Разлог през тази година. Той позволи закупуването на озвучителна техника и оборудване, което спомогна за по-ефективното провеждането на летните занимания и подобри материално-техническата база на музея. Инициативата „Ваканция в музея“ се радва на голям интерес от страна на децата и гостите в музея.

"Благодарим на Министерство на културата и Община Разлог за предоставената възможност да превърнем музея на град Разлог в едно интересно и посещавано място!“- сподели Христина Манова – Директор на Исторически музей – Разлог.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK