В навечерието на 24-и май: Концерт на класическа китара и пиано в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

В навечерието на 24-ти май маестро Огнян Вълев зарадва своите съграждани в Гоце Делчев с концерт, в който участваха  и талантливи възпитанички на местната школа по пиано с ръководител Людмила Куртова.

В началото виртуозът на класическата китара изпълни своя авторска пиеса – „Подвизите на Агамемнон“, създадена по „Илиада“ на Омир. По време на изпълнението, за да подчертае връзката между музиката и словото, маестро Вълев цитира текстове от поемата на български и старогръцки език.

Присъстващите имаха удоволствието да чуят и творби от испанската и френската класика, някои от тях в аранжименти на маестро Вълев.

Много вълнуващи бяха и съвместните изпълнения на изявения китарист и все още прохождащите в голямото изкуство пианистки Валерия Джинева, Анджелина Бочукова и Кети Кръстилова.

В малката зала на читалище „Просвета – 1865“ бяха изложени книги и дискове на маестро Вълев. Деветте книги, които той досега е написал, са обединени от една тема: „ Заниманието с музика – път към интелектуално самоусъвършенстване“.

Концертът на утвърдения китарист и младите пианистки създаде празнично настроение – прелюдия към големия ден – Деня на българската просвета и култура.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK