Брежанските кестени отиват в Италия на изложба

Снимка: Infomreja.bg, архив

Брежански кестени в мед от билки, сладко от боровинки, къпини и малини могат да видят и опитат на световен форум в Торино, Италия. Продуктите ще представи сдружение „Хора и традиции” с помощта на Югозападно предприятие Благоевград. Продуктите на Брежани ще се презентират на общ български щанд наравно с продукти на прочутите куртовоконарски чушки и домати, синьо сирене, млечни продукти, нафпавок от Горно Драглище на Дешка Кротева, еленски бут и други.

„Подготовката за участието на сдружението тече отдавна. За съжаление, през изминалата година, поради сухото лято, брежанските гори дадоха малко плод от кестени, но представителните продукти станаха красиви”, сподели председателката на сдружението д.и.н. Румяна Панова. В момента подготвят етикети, постери и рекламни материали.

Стотици изложители от всички континенти на земята, от всички краища на света се събират в Торино, за да докажат, че храната, приготвена чисто, вкусно и честно е незабравима.

Храната е вкусна, когато е приготвена от качествени продукт и произведена по природосъобразен начин, а производителите трябва да получават справедливо възнаграждение за своя труд.

Тера Мадре Салоне дел Густо е най-голямото международно събитие, посветено на храната. Тази година темата е Food For Change, вдъхновявайки всички да разгледат как нашият избор на храни оказва влияние върху нашето здраве, общности и околна среда.

Terra Madre Salone del Gusto се организира от световното движение Slow Food, което обединява международни производители, общности, готвачи и посетители в тържеството за добра, чиста и справедлива храна.

Slow food e създадено в Италия през 1989 г. от социолога Карло Петрини. Името е протест срещу "фастфуд" стила на живот и обобщава стремежа на СФ да загърби бързото хранене като символ на ред проблеми на съвременното човечество: индустриална безличност, количества без качество, живот без удоволствие. Мотото на СФ е "Вкусно, чисто, честно", логото – охлювче.

Terra Madre Salone del Gusto ще включва многобройни събития, включващи международен пазар, конференции и форуми, дегустационни семинари, училища за готвене и интерактивни маршрути!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK