Млади фермери от Гоцеделчевско се жалват за забавени плащания

Снимка: Infomreja.bg

Млади фермери, одобрени от програмата „Млад фермер“ от Гоцеделчевския регион и страната, недоволстват срещу забавяне на парите за вторите плащания по програмата.

Фермерите са притеснени, че тримесечните срокове, които са подписали в договорите си с ДФЗ и земеделското министерство, са изтекли, а плащания по втория транш подпомагане до момента няма.

„Подадохме документи за второ плащане в края на март, срокът за превеждане на подпомагането е 3 месеца, който изтече. Пари не сме получили, не знаем и какви са причините за забавянето, защото никой не ни обяснява.

Ще поставим въпроса и пред министър Порожанов, дано получим адекватен отговор и сумите от втория транш да ни бъдат преведени в срок. Факт е обаче, че все още се бавят парите за втория транш относно осигурената ни от програмата „Млад фермер“ стартова финансова помощ, дейностите в стопанствата ни закъсват, а някои дори са на ръба на фалита. Ние сме в правото си да съдим министерството и ДФЗ за неспазване на условията по подписаните от нас договори, но се надяваме по скоро да получим парите за да нормализираме дейностите във фермите ни“, споделиха пред ИНФОМРЕЖА потърпевши.

25 000 евро е сумата, която мотивира доста млади хора да се ориентират към програмата „Млад фермер“.

Тя се изплаща на младите фермери на два транша. Подмярка 6.1 е с наименование „Стартова помощ за млади земеделски стопани“. Подмярката е част от програмата за развитие на селските райони, обясниха специалисти с уверението, че сроковете за превеждане на втория транш текат в момента и те ще бъдат спазени.

 

КОМЕНТАРИ

Zayche18:16 - 28.06.2018
Vsichki chakat, no ne vsichki shte vzemat...
Lili16:04 - 28.06.2018
щом чакат втори транш сигурно не са с нередности
te15:54 - 28.06.2018
A koi sa tezi, kajete gi. Sas sigurnost revat tezi deto sa s nerednosti i izmami.
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK