Кюстендилската поетеса Здравка Радичкова участва в Международна поетична проява с хуманитарен характер

Снимки: личен архив

Кюстендилската поетеса Здравка Радичкова участва в Международна поетична проява с хуманитарен характер "С Босоногата по пътя на Светлината", провела се в Охрид, Македония.

Това е шестият град след Струга, Битоля, Прилеп, Скопие и Кичево, където благородният призив за хуманност и помощ намира отклик сред поетични и писателски среди, сред художници и благодетели на каузата - да се подпомогнат безкористно нуждаещите се /предимно деца/ към Завод за защита и рехабилитация "Баня Банско",Струмица.

Организаторът на проявата, поетесата Ружа Спасовска има разбирането, солидарността и помощта на творческите среди в Македония, и намира благороден отклик и сред съседните страни, сред които и България и по-специално в лицето на градовете Благоевград, Петрич, Кюстендил и други.

Литературният конкурс, съпровождащ изявите на творците, събра 67 автори от страната и чужбина, сред които и кюстендилската поетеса Здравка Радичкова.

Тя написа две стихотворения - "По пътя на Светлината" и "Молитвено" специално за конкурса, а със своя  приятелка създаде своеобразен снимков колаж от слънчеви фотографии, направени лично от нея на различни много силни енергийни места, включително и в чужбина - Егейско море ,"Метеора" и връх "Олимп".

Събраната енергия поетесата благослови да помогне на младите хора да имат сили и духовен импулс да продължат напред към Светлината.

"Зная, че освен удовлетворението, че съм сред 5-те номинирани български творци и сред 10-те от всички участници, най-голяма радост ще изпитвам в дните си за магичната слънчева енергия, която пренесох по своеобразен начин и затоплих сърцата на болните деца.

Надявам се да стоплям и другите страдащи, които ще се докосват до фотоалбума, защото енергията на Слънцето е най-голямото лекарство за топлината на тялото и духовна сила за душата.

Каузата продължава и днес в Струмица, но тя е един невероятен повик за хуманност и човечност към хората не само на Балканите, но и в целия свят", сподели Здравка Радичкова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK