Млади дизайнери от ЮЗУ и НПГ "Димитър Талев" - Гоце Делчев направиха етно пърформанс в Ковачевица

Снимки: ЮЗУ

Студенти от специалност „Мода“, ръководени от проф. Георги Драчев и ас. Мария Онтева показаха артистичност, красота и нови креативни идеи с етно пърформанс в село Ковачевица.

Своите умения демонстрираха и учениците от паралелката по „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил”, с ръководител Соня Воденова на Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“.  

Младите дизайнери сътвориха тоалети, вдъхновени от българската носия и архитектурата на родопското село. Те използваха спомагателни материали за изработката на облеклата, вместо текстил, което превърна работата им в интересно предизвикателство.

Съвместният арт проект между студенти и ученици завърши със заснемането на фотосесия. Магичната атмосфера на Ковачевица отлично се хармонира с етно елементите в колекцията на дизайнерите.

Югозападният университет „Неофит Рилски“ има подписан меморандум за сътрудничество с Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“. Той дава възможност на учениците от паралелката по „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил” да запишат специалност „Мода“ в университета без приемен изпит.

Възпитаниците на гимназията ще бъдат приемани с оценките по специалните предмети от дипломата за средно образование. 

 

КОМЕНТАРИ

JFK07:47 - 04.06.2016
Пърформанса ме кефи
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK