Младен Тимчев: Закритият басейн – фойерверкът на Котев, с който се нарушава законът!

Кирил Котев и Младен Тимчев

Как така, по време на предизборна кампания, този документ се е озовал у Кирил Котев?

"Един от най-големите номера на американския илюзионист Хари Худини е бил да се освобождава от белезници, пъхнат в резервоар с вода, заключен с катинар. В следващите няколко реда също ще стане дума за вода. Доскорошният общински управник и настоящ кандидат-кмет на ГЕРБ за община Сандански – Кирил Котев, също направи фокус".

Незнайно откъде, възможно е и от ръкава, но той извади готов проект за изграждане на закрит плувен басейн в двора на Плувния интернат в града. От презентацията му стана ясно, че това е идея на община Сандански. Сега следва същинският въпрос: Как така, по време на предизборна кампания, този документ се е озовал у Кирил Котев? А риторичното питане с предизвестен отговор звучи така: Не се ли нарушава законът?".

Такъв коментар направи кандидатът за кмет на община Сандански от БСП - Младен Тимчев. Ето и цялото му изказване по случая:

"Защото в момента Котев има толкова общо с общинската администрация, колкото и всички останали кандидати за общински кметове. Поне по закон е така. Но някой май е над закона. За да си направи собствен PR, този човек не се спира пред нищо. Видно е, че показаният проект е общинска собственост. Но община Сандански не му е бащиния.

Кой му е дал този проект и на какво основание? Той на практика управлява общинската администрация и по време на предизборната кампания, което е недопустимо! Използва я като маша за собствената си кампания. Не вярвам обаче да се самосезира прокуратурата, нито пък полицията да провери този скандален случай”, коментира кандидатът на БСП за кмет на община Сандански – Младен Тимчев. Той е категоричен, че Котев продължава да командва чиновниците в общината, те работят за него в разрез със закона. А закритият басейн е поредният предизборен фойерверк на кандидат-кмета на ГЕРБ.

Защо ли? Защото никой не знае какъв е така наречения нов подробен устройствен план за терена на Интерната и изобщо съществува ли такъв? Ако съществува, то с кое свое свое решение ОбС-Сандански като разпоредител с общинска собственост е допуснал изготвянето му? С кое решение на Регионалната инспекция по околна среда и води е съгласувано заданието за изготвяне на този ПУП, както изисква законът? По какъв начин е съобщено на заинтересованите лица, както изисква законът? С коя заповед кметът на общината е допуснал изготвянето на ПУП и защо тя не е обявена, както изисква законът? Къде е становището на главния архитект и скицата с предложение за изменение на действащия ПУП, както изисква законът?

Много станаха въпросите, нали?! Но отговорът е един – нито един от гореописаните документи не съществува, в противен случай те щяха да са публикувани, както изисква законът.

Има и проект, по-скоро само идея с няколко картинки, наистина цветни, но...

Колко общински средства са изразходвани без правно основание, за да бъде представено поредното предизборно обещание, за което няма осигурено финансиране, а при тези дългове и заеми на общината от последните години надали ще бъде осигурено?

Ние сме убедени, че трябва да се осигури закрит басейн за децата, но не на картинка в очакване на 3,5 млн. лева, а с реални мерки, докато бъде осигурено финансиране. Например - използване на съществуващия закрит басейн в Четвърто основно училище за най-малките възрастови групи деца, покриване на съществуващия басейн с метална конструкция, чието покритие се демонтира в летните месеци, данъчни облекчения за местните хотели и спа центрове, разполагащи с плувна база, ако същите я предостяват за тренировки на плувните клубове.

Обръщам се към всички будни и разумни санданчани и жители на селата в нашата община е да гласуват в неделя, 27 октомври, по начин, по който ще гарантират връщането на общината на гражданите, на обществеността, а не управлението й да е подчинено на самозабравили се властници, които обслужват лични интереси и интереси на кръг от свои приближени. Вярвам, че всички ние искаме честно и открито управление на община Сандански, което е обърнато към хората и техните проблеми”, призова Младен Тимчев. 

*Купуването и продаването на гласове са престъпления

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK