72-годишен банскалия е с опасност за живота след ПТП при Добринище

Снимка: Infomreja.bg

Пет катастрофи са станали за 3 дни в Югозапада

Пет катастрофи с ранени са станали през двата почивни дни. 

В последния работен ден от седмицата в 10:55 часа при кръстовището, образувано от ул. „Илинден“ и  бул. “В. Левски“ в Благоевград,микробус „Мерцедес“ с 65-годишен водач от с. Долно Осеново, завивайки на ляво е отнел предимството и е блъснал пресичаща на обозначено за целта място 33-годишна жена от Благоевград. 

Пешеходката е пострадала с болки в областта на главата  и лявата ръка. 

На следващия ден, в 2:25 часа на Е-79 между Симитли и Благоевград, лек автомобил „Шкода Скала“ с 46-годишен водач от София е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал в лек автомобил „Дачия Сандеро“ с 57-годишен водач от с. Крупник. При инцидента, с фрактура на две ребра и тазобедрената кост на ляв крак, е пострадал водачът на лекия автомобил „Дачия Сандеро“, който е настанен за лечение в МБАЛ-Благоевград. 

Отново в събота, в 17:10 часа на пътя между Добринище и Гоце Делчев, лек автомобил „Волво“ с 35-годишен водач от София, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на десен завой навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в лек автомобил „Опел Мерива“ с 63-годишен водач от Банско.

При инцидента са пострадали водачът на лекия автомобил „Опел Мерива“, който е с контузия на гръден кош, и 72-годишен пътник в него от Банско, който е с политравма и опасност за живота. 

Проба с техническо средство е отчела наличие на 2,09 промила алкохол в издишания въздух на водача на лекия автомобил „Волво“. Водачът на волвото е задържан 24 часа.  По случая е образувано досъдебно производство.

В неделя следобед, в 16:50 часа в с. Дебрен, лек автомобил „Сузуки“ с 56-годишен водач от селото не пропуска и блъска движещ се по път с предимство мотоциклет „Сузуки“, управляван от 79-годишен от същото село.

С фрактура на лопатката на ръката е пострадал мотоциклетистът, който е настанен за лечение в МБАЛ-Гоце Делчев. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача на автомобила е отрицателна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK