Утре решават кога да отворят детските градини в Сандански

Снимка: Община Сандански

Решението ще бъде взето след среща с директорите на детските заведения

Във връзка със Заповед на министъра на здравеопазването, касаеща детските ясли и градини, Община Сандански организира среща с директорите на детските заведения.

Срещата, инициирана от кмета Атанас Стоянов, ще се проведе в четвъртък /21 май/. На нея ще бъде обсъдена готовността на всички детски градини на територията на общината да приемат отново деца, както и процесът на организиране на  работата при спазване на всички противоепидемични мерки, за чието разясняване ще присъства и представител на РЗИ – Сандански.

Община Сандански, заедно с директорите, провежда предварително проучване кои родители са готови да пуснат децата си отново на детска градина. На база на предоставените списъци ще се организира цялата дейност на всяка градина, за да няма претоварване на групите и да се спазят всички препоръки на държавните органи.

Още отсега се обмислят идеи как максимално ефективно да се използват помещенията в детските градини, за да има достатъчно място за игра и обучение на всички деца, при стриктно спазване на препоръките да не се струпват твърде много деца на едно място.

След срещата ще стане ясна датата, на която детските градини в община Сандански ще отворят вратите си за най-малките и нетърпеливи да посетят отново своите любими детски градини.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK