Младен Маринов се закани на обирджиите, ще бъдат хванати и съдени!

Снимка: Infomreja.bg

Гешев: Никоя държава не може да се справи изцяло с престъпността

Младен Маринов коментира темата с поредицата обири на финансови институции и обекти в страната.

По-рано днес стана ясно, че е задържан обирджията на банката в София.

А каква превенция срещу подобни престъпления ще бъде взета?

Една от задачите е да се съберат и дискутират с отделите по сигурност към банковата институция с оглед подобряване сигурността на самите обекти. А другата - да работим по отношение на извършителите. Вече имаме резултат по единия от случаите. Съвмстно с прокуратурата вече има и повдигнато обвинение. За някои от другите случаи имаме заподозрени лица, но с оглед свършването на работата, няма как да дам информация за тях, каза Маринов.

Сред набелязаните мерки е и засилване на полицейското присъствие в местата, където са по-уязвими, предимно в големите градове, както съобщи по-рано главният секретар на МВР.

Ивайло Иванов изтъкна, че ще има патрули, които да проверяват по-често банковите клонове и други обекти.

„Патрулите винаги помагат с оглед превенция. Но трябва да предупредя тези, които смятат, че могат да вършат такава престъпна дейност. Те са мотивирани по различни начини. Първите са свързани със зависимости, които те не могат да преодолеят. Вторите не знаят как по нормален начин да си изкарват прехраната както обикновените български граждани. Трябва да знаят, че ние работим изключително упорито и в голяма част тези престъпления ще бъдат разкрити, извършителите задържани и наказани с цялата строгост на закона“, категоричен бе Маринов.

Относно битовата престъпност пък се изказа главният прокурор Иван Гешев.

Ще видите, че в края на годината резултатът ще е много съществен по отношение на понижение на битовата престъпност, каза той.

Миналата година през март месец казах, че до края на същата година телефонните измами ще бъдат въведени в приемливи граници. И в края на годината 2019 измамите, които бяха бич за възрастните хора, белязаха спад с 53%. Нещо, което не се е случвало след 1989 година, уточни главният прокурор.

Не можем да предотвратим всичко, никоя държава не може да се справи изцяло с престъпността. За битовата престъпност има фактори като образование, като работа, които не са от компетентността на прокуратурата, но там, където става въпрос за превенция на престъпления, прокуратурата ще си свърши работата, допълни Гешев.

Той даде пример с Розино, където два ромски клана са сключили споразумение и „са изпушили лулата на мира“ след проверки на местната полиция и прокуратурата.

Подозирам, че нещата могат да са различни и на много други места в страната, завърши прокурорът.

 

КОМЕНТАРИ

Вредител....корояд07:00 - 14.02.2020
Какво само се хвалиш, това ще направил онова ще направил, мвр охранява мафията, докога мвр ще е чадър над престъпника ленко гяуров от сатовча ,финансов измамник не внесъл милиони в държавната хазна от незаконен бизнес със подземни богатства, има замесени съдий, прокурори, горски, общинари, което ги прави изключително опасна и добре организирана свирепа ,,МАФИЯ,,. Филип златанов бе унищожен от вас,(румен арнаудов)да се оправи. Ленко.....щатен сътрудник на комунягите. Харам да ви са заплатите който вземаате, те са от гърбовете ни.
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK