Децата на Лъжница си имат нова градина за чудо и приказ (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Най-новата детска градина в община Гоце Делчев се казва „Мечта“ и се намира в село Лъжница.

Тя беше официално открита днес в присъствието на народния представител Елхан Кълков,  кмета на общината – Владимир Москов, заместник – кметовете Саид Иброш и Валери Сарандев, председателя на Общинския съвет – Ангел Гераксиев, председателя на Областния съвет на ДПС – Ведат Хюсеин, председателя на Общинския съвет на ДПС – Сайди Чолак, заместник – председателя на Общинския съвет на ДПС – Джалил Бошнак, кмета  на село Лъжница – Заафер Койнаров, общински съветници, кметове от община Гоце Делчев, представители на Общинската администрация, директори на детски градини и училища, много родители.

В началото на тържеството директорката на  детската градина – Невсе Койнар, изрази благодарността на колектива към община Гоце Делчев, към общинските съветници,  към общинското и областното ръководство на ДПС за оказаната от тях помощ. Тя се обърна с благодарност и към родителите за  доверието им.

Поздрав към присъстващите отправи Джалил Бошнак -  председател на Комисията по образование към Общински съвет – Гоце Делчев. Той изрази пожелание  всички заедно да работим за бъдещето на общината. А  родителите помоли да дадат в аванс  доверие на учителите, след което да изискват от тях и да бъдат съпричастни към учебно – възпитателния процес.

„Защото само когато сме заедно – учители и родители, само тогава можем да постигнем целта си – да възпитаваме достойно бъдещо поколение на  Република България“, завърши той.

В словото си общинският кмет Владимир Москов изрази задоволство, че проектът е реализиран в срок и качествено. Вложените средства са 1 400 000 лева, като 1 милион са от бюджета на община Гоце Делчев, а  400 000 са осигурени от Министерството на финансите. На учителите в  градината кметът пожела да се отнасят към децата като към свои деца.

От името на община Гоце Делчев и на Общинския съвет кметът Москов подари на градината картина от местен художник, изобразяваща два коня – символ на приятелство, воля и сигурност в бъдещето.

Празникът продължи с пъстър букет от  стихове, песни и танци, поднесен от децата, които вече се обучават в градината. Във финала на програмата малките момчета и момичета пуснаха в небето балони с цветовете на българското знаме.

След прерязване на лентата гостите разгледаха градината и останаха възхитени от всичко, което видяха. Просторните слънчеви помещения създават необходимите условия за игри, занимания и почивка. Сервизните помещения също са модерни и функционални.  Терасите гледат към красив двор, в който всичко – от настилката до съоръженията за игри, отговаря на съвременните изисквания.

Сградата и дворът са хубави, но най-хубавото са децата.

„Селото е живо. Тези, които отиват в чужбина, не се застояват там. Прирастът на населението винаги е положителен. Всяка година си имаме по 20 –ина новородени деца“ – каза специално за ИНФОМРЕЖА кметът на Лъжница – Заафер Койнаров.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Очевидец00:29 - 08.06.2019
1 милион от данъкоплатците на община Гоце Делчев и 400 хиляди от Министерството на финансите. А бе това Министерство не беше ли на ГЕРБ? А нито един представител на ГЕРБ не се вижда! Алооо, ГЕРБ- Гоце Делчев, я си стъпете на краката или давайте оставки!
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK