Десетки хиляди се стичат към Бузлуджа за традиционния събор на левицата

Снимки: БСП

Днес в местността Историческа поляна под връх Бузлуджа се провежда традиционният събор на левицата. В 10:00 часа бе дадено началото на първата художествена част от програмата с изпълнителите Дани Милев, Владимир Димов, Елица Камбурова, Николай Манолов. В 10:30 часа бяха поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.

В 11:30 часа ще бъде дадено начало на националния политически митинг. От името на домакините, събралите се ще приветстват Кристина Сидорова, народен представител от ПГ на левицата от Габрово и Румяна Друмева, председател на ОбС БСП-Казанлък.

По време на митинга от трибуната към множеството ще се обърнат: председателят на БСП Корнелия Нинова, президентът на ПЕС Сергей Станишев, председателят на МО в БСП Николай Бериевски, народният представител Елена Йончева, председателят на ОбС на БСП-Ямбол Катя Георгиева, председателят на Национален синдикат „Защита” Красимир Митов. По време на митинга ще бъдат връчени  наградите „Георги Кирков” и „Димитър Благоев” от Корнелия Нинова.

Членове на ИБ на НС на БСП и народни представители  от ПГ на "БСП за България" ще се срещнат с участници в Националния събор от общините и областите.

В 12:45 часа ще започне втората част на художествената програма, с която се слага и край на събитието, концертът на Горан Брегович.

Отбелязването на традиционния събор на левицата започна вчера с редица мероприятия. В Културния дом „Арсенал“ в Казанлък се проведе Балканска младежка кръгла маса на тема: „Мисия Оставам“. Тя бе открита от  лидера на БСП Корнелия Нинова и председателя на МО в БСП Николай Бериевски. В нея взеха участие млади лидери и делегации от Словения, Сърбия, Албания, Румъния и Черна гора.

По-късно през деня в Габрово бе представена книгата "Ален Мак самотен" от Мерсия Макдермот.

В Габрово представители на ИБ на НС на БСП, депутати от ПГ на "БСП за България и членове и симпатизанти на партията поднесоха цветя в знак на почит пред паметната плоча на Бузлуджанския конгрес, паметника на Васил Априлов и Костницата на загиналите за свободата.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поведе за трети път и колоездачната обиколка за Купа „Бузлуджа 2018”. Въпреки дъжда над 100 колоездачи взеха участие в състезанието от Габрово до връх Шипка, където победителите бяха наградени от председателя на левицата.

На върха бяха поднесени венци и цветя от ръководството на партията, народни представители от ПГ на „БСП за България“, членове и симпатизанти в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война (1877-1878) и на 140-ата годишнина от Освобождението на България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK