Младежка конференция „Модел Европейски съюз“ ще се проведе в АУБ

Снимка: Infomreja.bg

На 30. март в Дома на Европа в София ще се даде старт на тридневната конференция „Модел Европейски съюз“ 2018, организирана от Американския университет в България. Откриването е от 18 ч., а темата на събитието тази година е „Към цифровия единен пазар“.

Основни лектори на 30. март ще бъдат Ивайло Калфин, бивш депутат в Европейския парламент, и Майка Форенбах, съветник към комисиите по цифрова икономика и интелектуална собственост на Американската търговска камара в Европейския съюз (AmCham EU).

На откриването се предвижда видео обръщение на европейския комисар за цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел. Кратки речи ще поднесат Бойко Благоев, ръководител отдел "Комуникации" в Представителството на Европейската комисия в България, и доц. Емилия Занкина, зам.-ректор на Американския университет в България.

В конференцията, която продължава през уикенда в кампуса на Американския университет в България, ще се включат близо 100 студенти от АУБ, Нов български университет, Университета за национално и световно стопанство, Софийския университет "Св. Климент Охридски", Университета по архитектура, строителство и геодезия и др., както и 15 ученици от различни училища в страната.

Младите хора ще обсъдят стратегически теми, свързани с цифровизацията на Европейския съюз: поверителността на личните данни онлайн, геоблокинга, авторските права и фалшивите новини.

Конференцията се осъществява с подкрепата на Представителството на Европейската комисия  в България, Информационното бюро на Европейския парламент в България, Фондация „Фридрих Науман“, Europa Nova, Europe Direct и „Девин“ ЕАД.

 

КОМЕНТАРИ

Н.Н.13:57 - 01.06.2018
Много интересно, изключителна организация! Страхотно!
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK