Младежите от ГЕРБ - Кюстендил отбелязаха Деня на Европа

снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил

С пускането на 28 балона в небето над областния град младите хора от структурата на ГЕРБ - Кюстендил отбелязаха Деня на Европа.

Със символичния брой балони - толкова, колкото са и страните членки на Европейския съюз, младежите напомниха, че сме част от голямото европейско семейство.

"Към всеки един от балоните сме прикрепили семенца на различни пролетни цвете. Идеята ни е на мястото, където падне балонът, да поникне растение. Балонът символизира европейските идеи и принципи за свобода, равенство и демокрация. На тези ценности сме носители именно ние, младите хора", споделиха от МГЕРБ.

Инициативата символизира това, че всеки гражданин на ЕС има възможност да намери реализация във всяка една държава членка на Съюза.

"Това е национална инициатива по идея на МГЕРБ - Русе, която ще бъде реализирана от всички младежки структури на партията в страната", обясни областният лидер на МГЕРБ Мая Станойкова.

Денят на Европа се отбелязва на датата 9 май, когато френският външен министър Робер Шуман прочита историческата декларация за обединение в Европа. 

На този ден се навършват 70 години от края на най-тежката в историята война - Втората световна и 65 години от декларацията на Шуман.

 

снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил
снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил
снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK