Младежите от БСП писаха на Борисов, а тези от ГЕРБ - на Нинова

Снимка: Infomreja.bg

Младежите от БСП излязоха с отворено писмо, адресирано до премиера Бойко Борисов. В него се казва:

"Г-н Борисов, 

55 е златна възраст. Все още в силите си, мъжът се радва на придобитата житейска мъдрост и плодовете на труда си. Предполага се, че заедно с това е развил и сериозен набор от добродетели, които да завещае на младите- като доблест, вярност, смелост, смирение, състрадателност. 

Ако не ги е развил до 55 (хора разни), вие поне знаете - трябва да има елементарни качества- като добър вкус, умереност, трезва самооценка.Обикновено рожденият ден е време за анализ на всичко, което е минало, което си преживял и всичко което си пожелаваш за в бъдеще.

В този контекст, с интерес видяхме снимката от рождения ден на г-н Станков. Тя казва всичко. Погледнете тортата, г-н Борисов. С Вашето активно съдействие така изглежда вече българската политическа мечта. 

Парламентарният звънец е върхът на политическия стремеж - все пак сме парламентарна република, но до него се стига вече не с политически качества, а с пари. Пари, с които можеш да си платиш кампанията. Не случайно 500-евровота банкнота е основата на тортата. Пачките евро са абсолютно достатъчни да получиш депутатска карта, да се изкажеш на трибуната и оттам да докоснеш парламентарния звънец.

Всъщност, целият политически път на политик от ГЕРБ е изобразен в една торта. Ние не помним онези времена, но Вие, г-н Борисов, би трябвало да си ги спомняте, защото случайно или по-скоро не,  с Вас се свързва въвеждането на този стил и в българската политика. Така че- не се учудваме, когато депутатите се опитват да подражават на лидера си...".

Не закъсня и отговорът на младежите от ГЕРБ, които писаха на председателя на БСП - Корнелия Нинова. Ето какво гласи отвореното им писмо:

"Уважаема г-жо Нинова,

Отдавна не само на нас, но и на цялото общество прави впечатление стремежът Ви в моменти на най-силна нужда от обединение в името на интересите на държавата, Вие и водената от Вас партия да създавате дух на конфронтации и фабрикувани скандали.

Като активни и загрижени за страната си млади хора, ние от МГЕРБ дълго изчаквахме това Ваше поведение да бъде победено от осмислянето на важността България да остане стабилна и сигурна държава, в която политическите сили, независимо на власт или в опозиция, да се ръководят от търсенето на най-добрите решения и политики за своите граждани. Месеци и години наред, за жалост, Вие доказвате, че чакането ни е напразно и не си заслужава.

Г-жо Нинова, често Ви чуваме да говорите за младите, за тяхното бъдеще и реализация, какво е важно за тях и как трябва да бъде постигнато то. Е, нека Ви споделим и от първо лице своята гледна точка, пречупена през призмата на няколко съществени  въпроса!

Важно е да ни отговорите защо народен представител със свален имунитет и  повдигнато обвинение за купуване на гласове все още заема мястото си в Народното събрание? Купуване на гласове, г-жо Нинова! Престъпление, което спокойно можем да определим като най-циничното и дръзко посегателство срещу демокрацията! Престъпление, което Вие самата не пропускате възможност да демонизирате, и с право, но все пак позволявате обвинен в това потъпкване на закона депутат все още да упражнява правомощията си!

Важно е да се отговори как така народен избраник нарече 80% от българските граждани “дебили” и продължава да има най-високата трибуна да се изказва от името на същите тези, които унижи, а вие не му отнемате тази възможност?

Важно е да се разбере как обявяваш едно от най-зловещите престъпления “Народен съд” за “необходимо правосъдие” и продължаваш да стоиш като депутат от представящата се за социална и загрижена за достойнството на  човешкия живот партия – БСП?

Важно е като на млади хора да ни отговорите и защо трябваше да изпитаме ужаса за себе си и семействата си, че водата в столицата ни е отровена, а впоследствие се оказа, че отново Ваш народен представител просто си е играел със социалните мрежи?

Да, г-жо Нинова, ние имаме право да получим отговори след като много пъти сте ползвали нашата социална група – тази на младите хора, за да говорите и промотирате позициите и политиките си. Но е все пак е определящо да знаете още едно – ние имаме глас и не се нуждаем от никого да говори от наше име. Единственото, което бихме чули, е Вашата позиция по така поставените въпроси. Тази Ваша позиция би могла поне малко да вдигне съмненията за това, че българският парламент, благодарение на БСП, става място, в което  намират политическа изява хора като Манол Генов, Иво Христов, Валери Жаблянов и Таско Ерменков, за които очевидно трябва да се отговори важат ли общоустановените морал и закони?

В заключение, г-жо Нинова, чрез Вас се надяваме посланието ни да достигне и до онези млади от БСП. За съжаление, те нямат шанса на МГЕРБ да заемат места в НС, ЕП, изпълнтелната власт и местните парламенти, откъдето не само да пишат отворени писма под команда, но и с действията и решенията си наистина да правят света и държавата си такива, каквито ги виждат, водени от патриотизма и чувството си за отговорност".

С уважение:

Екипът на Младежи ГЕРБ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK