Младежите от БСП дариха над 300 книги на читалището в с. Логодаж

снимки: Пресцентър БСП - Благоевград

Младежите от БСП-Благоевград дариха днес над 300 книги на читалище "Иван Чаушки" в село Логодаж.

Младите социалисти се включиха на драго сърце в националната кампания, която фокусира усилията на социалистите и симпатизантите на левицата в помощ на читалищата в цялата страна.

Те събираха книги повече от две седмици, за да могат да подпомогнат просветното дело в Благоевградска община. Младежите споделиха, че в кампанията са се включили изключително много хора, които били впечатлени от инициативата.

В Логодаж те бяха посрещнати от секретаря на Народното читалище "Иван Чаушки" - Дафинка Бойчева, която бе изключително щастлива от доброто дело на младите хора.

"Хора идваха и даряваха любимите си книги, развълнувани, че ще подпомогнат българската култура и просвета. Връщаха се по три, четири пъти, защото искаха да донесат повече и повече книги", споделиха социалистите.

Човекът, дарил най-много книги в кампанията "Солидарно четене" в Благоевград, е Георги Капчин. Той дари над 50 книги от различни автори - класическа литература и най- вече българска проза и поезия.

Народният представител и секретар на НС на БСП  - Кристиан Вигенин също взе участие в младежката инициатива и дари избрани от него книги.

Едни от първите включили се в кампанията бяха областният председател на БСП Благоевград Юлиян Гошев и общинският председател д- р Владимир Пандев.

Ексдепутатът от 42-то Народно събрание - инж. Емил Костадинов, също взе участие, като дари два пъти любими за него книги.

Младите социалисти решиха, че няма да прекратяват кампанията "Солидарно четене", а ще продължат да събират книги, за да могат да ги дарят на друго нуждаещо се читалище.

 

снимки: Пресцентър БСП - Благоевград
снимки: Пресцентър БСП - Благоевград
снимки: Пресцентър БСП - Благоевград
снимки: Пресцентър БСП - Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK