Младежи вилняха на новия пазар в Сандански

Източник: Община Сандански

В петък, 12 юни, в 22.40 часа камерите, които само преди няколко дни бяха пуснати и поставени от община Сандански в целия град, заснеха група младежи – 2 момичета и 4 момчета, да вандалстват в района на новия пазар.

На видеото се вижда как в рамките на една минута първо две от момчетата вдигат съвсем нелеката пейка от мястото и я преместват, като я оставят по средата на алеята.

През това време на останалите им става скучно и се втурват да обръщат всички кошове, които също са бетонни и да разхвърлят отпадъците, където им видят очите.

След като преместили първата пейка, момчетата се върнали, взели друга и започнали и нея да влачат. В този момент явно биват забелязани от преминаващ или живеещ в квартала и ясно се вижда на видеото как младежите хукват да бягат.

След тях остават обърнатите кошове, разхвърляни отпадъци, зарязаните пейки на средата на улицата и куп въпроси, един от които „ЗАЩО?”.

Кметът на община Сандански изрази възмущението и изненадата си, че млади хора, включително и момичета, които живеят в този град, които посещават и пазара и ходят по улиците на Сандански и най-често дори изразяват недоволството си от непазенето и незачитането на никакви правила, са способни на такава агресия, немарливост и нехайство за нещо, което е направено, което е полезно и красиво.

Андон Тотев призовава гражданите и младежите не само да пазят и да милеят за Сандански, но и да дават пример за това какво значи да си цивилизован и социално отговорен гражданин.

Градоначалникът заяви, че разпространяването на скандалното видео и снимките от камерите може да послужи не само за разпознаване на младежите, но и като съзидание за хората, които не могат и не искат да живеят в една по-красива и приветлива градска и околна среда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK