Младежи се обучават безплатно за планински водачи и IT мениджъри

Снимки: Регионален младежки център Raise Youth - Брезник, архив

Обучението ще бъде на 24 септември (четвъртък) от 16 часа в Ритуалната зала на партера в сградата на Община Радомир

Младежи от Радомир ще се учат идната седмица как да си поставят цели в личен и професионален план, да работят ефективно по тях и да ги реализират. Освен полезни съвети и идеи, обучението ще включва игри и други методи за обратна връзка, с които да се ангажира вниманието на участниците. Освен това, младежите от Радомир ще научат как могат да се включат в безплатни сертифицирани обучения по туризъм, IT мениджмънт, грънчарство, фермерство и др. Те ще могат да се включат и в сертифицирано обучение за планински водачи.

Събитието, свързано с целите в личен и професионален план, е част от т.нар. блиц обучения и ще се води от Десислава Александрова, която е кариерен консултант и местен координатор на проект “Младежта в действие” (Raise Youth). Обучението ще бъде на 24 септември (четвъртък) от 16 часа в Ритуалната зала на партера в сградата на Община Радомир. Поканени да присъстват са всички заинтересовани от посочените по-горе обучения младежи на възраст между 18 и 29 години.

Регионален младежки център Raise Youth, където се осъществяват обученията по туризъм, IT мениджмънт, за планински водачи и др., се намира в град Брезник. От обучаващата организация могат да покрият разходите за транспорт и храна на младежи от Радомир, които искат да работят като планински водачи, да заемат други длъжности в сферата на туризма, или да научат тайните на грънчарския занаят, билкарството или фермерството. В момента в центъра в Брезник тече обучение по туризъм, в което все още не е късно да се включат и младежи от Радомир.

За ноември тази година в центъра в Брезник са предвидени още обучения по IT мениджмънт и грънчарство, за които вече се набират желаещи за участие.

Идеята на курса за планински водачи е да се даде тласък в развитието на туризма в съответната община, като се осигури наличието на подготвени кадри, които при необходимост да водят групи туристи и да ги запознават със забележителностите по маршрутите в съответния район. Обучението за планински водачи е едногодишно, а изискването към участниците в него е да подходят сериозно към материята и да издържат съответните изпити.

От организацията планират да проведат серия от обучения по личностно развитие в общините от област Перник. Освен настоящото обучение, свързано с целеполагането, предстои и друга среща, посветена на умението за взимане на решение. “Искаме да сме максимално полезни на участниците, гъвкави сме и можем да подберем и други теми, съобразени с техните желания и интереси”, уточни Десислава Александрова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK