Младежи, задигнали мотопед от Самораново, се разминаха с условна присъда и пробация

Снимка: Infomreja.bg

Единият от подсъдимите е едва на 17 години

Наказания - лишаване от свобода за 3 месеца с 3- годишен изпитателен срок и пробация, постанови Районният съд в Дупница за двама младежи, които признаха вината си по обвинение за кражба на мотопед. 

Подсъдимите Б.С., на 17 г. и Б. В., на 21 години се признават за виновни в това, че на 15.07.2019 г. около 23:30 ч. в с. Самораново, община Дупница, от тротоарното пространство до дом на ул. „Хан Крум“, в съучастие като съизвършители са отнели противозаконно чуждо МПС, а именно мотопед марка „Малагути Ф 15“, на стойност 650лв., от владението на собственика без негово съгласие, с намерение да го ползват.

Б.С. макар и непълнолетен е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си – престъпление по чл.346, ал. 2, т.1, пр.1, във вр. с ал.1, във вр. с чл. 20, ар. 2, във вр. с чл.63, ал. 1, т. 3 от НК.

За това престъпление подсъдимият ще изтърпи наказание  „ПРОБАЦИЯ” със следните пробационни мерки: „Задължителна регистрация по настоящ адрес”, включваща явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице, два пъти седмично, за срок от 8 месеца; „Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 8 месеца.

Подсъдимият Б.В.,  на 21 г. се признава за виновен в престъпление по чл.346, ал. 2, т.1 от НК.

Той ще изтърпи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, чието изпълнение на основание чл.66, ал.1 от НК ще бъде отложено за срок от 3 години.

Имуществените вреди от престъплението са възстановени.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK