Младежи с акция „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“ в Кюстендил

Снимки: ОДК - Кюстендил

За седма поредна година Обединен детски комплекс в Кюстендил се включи в националната кампания за безопасност на движението „Посланията на есенния лист“. Инициативата премина под мотото „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“.

Децата от школите и клубовете към ОДК раздаваха на водачите на моторни превозни средства, на пешеходците и на своите родители листовки с послания за спазване от пешеходците на правилата за безопасно пресичане, за шофиране с намалена скорост през есенно-зимния период, за даване предимство на пешеходците, за подготовка на автомобилите за зимата.

Есенният лист, който те им подаряваха заедно с листовката е символично пожелание за безопасно движение през предстоящия труден и опасен зимен сезон, пожелание за здраве и живот - което е най-необходимо на участниците в движението по пътищата.

Обединен детски комплекс - Кюстендил, в сътрудничество с РУ на МВР - сектор „Пътна полиция" проведе акция на пешеходната пътека на ул. „Цар Освободител“ при ЕГ „Д-р Петър Берон“.

Под формата на флашмоб младежите от театралната школа, с ръководител Ани Кръстева демонстрираха поведението на децата-пешеходци на пътя и отправиха послания към шофьорите за разумно шофиране през есенно-зимния сезон.

Целта на кампанията „Посланията на есенния лист“ е да се фокусира вниманието на участниците в движението по улиците и пътищата (пешеходци и шофьори) върху дисциплината на пътя и спазването на правилата за безопасно поведение, най-вече около училищата и детските заведения, да се посочи важността на примера на родителите за възпитаването на пътна култура в подрастващите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK