Младежи от Гоцеделчевско започват работа по програма „Старт на кариерата“

снимка: infomreja.bg, архив

Трима младежи ще започнат работа в общинската администрация в Гоце Делчев по програма „Старт на кариерата 2013". Единственият кандидат - Фикрие Ворук, е спечелила мястото в отдела по екология и опазване на околната среда. Двете дами Киприяна Анзова и Татяна Анзова, които са завършили право, са класирани на първо място в конкурса за работа в Административно-правния отдел на общината.

Със същото образование са останали назад в класирането Люба Павлова и Виктория Хаджиева. Другата кандидатка - Селве Мисиркова, не се е явила на конкурса в Гоце Делчев, вероятно защото е спечелила работа по същата програма в община Гърмен, в отдела по ТСУ, европейски програми и административно управление.

Във финансовия отдел на община Гоце Делчев ще започне работа Йорданка Пицева, след като е спечелила конкурса в конкуренция с Любка Пирнарева, Павел Влахов, Калина Папунева, Десислава Мълчанкова и не явилата се Айтен Доленска. В община Гоце Делчев е било обявено свободно работно място и за специалист по растениевъдство и ландшафтен дизайн, но кандидати за тази позиция не са се явили.

В община Хаджидимово по специалността си „Стопанско управление" ще практикува Сейди Гърдев, който е спечелил оспорвания конкурс в конкуренцията с останалите трима кандидати Мартин Донков, Ася Зафирова и Ваня Авдева.

Освен Селве Мисиркова, работа в община Гърмен получава Снежана Куйбишева, класирана на първо място в конкурса за служител със специалност „Стопанско управление и английски език.

В община Сатовча Виктория Росенова Хаджиева печели конкурса за служител в отдел „Правно обслужване и общинска собственост". Отказалата  се от по-нататъшно участие в конкурса за същата позиция е Мирослава Ибишева. Във финансовия отдел на община Сатовча новото попълнение е Зайде Мулаабдиева, класирана на първо място заедно с Мехмед Топов.

Странното е, че всички останали кандидати са в категория „неодобрени" или „неявил се". Това са Айтен Доленска, Иван Мутафчиев, Павел Влахов, Емил Пашалиев, Калина Папунева.

В близките дни всички спечелили конкурсите ще подпишат срочни договори.

Програма „Старт на кариерата" им осигурява заплати, осигуровки и шанс да покажат професионалните си качества за период от 9 месеца. Ако ги харесат работодателите, в случая кметовете, има вероятност да им предложат и постоянни трудови договори.

 

КОМЕНТАРИ

ivan17:02 - 16.10.2013
И следващия път пак гласувайте за ДПС и БСП. Докато те са на власт ще печелят само техните мекерета.
do viki i istinata12:59 - 15.10.2013
uvajaemi vie zastanete kmetove i da ste ot gerb i togava naznachavaite hora ot dps da vidq kakvo shte stane togava dali vaobshte shte stane neshto podobno. jiveem v edna tapa darjava i tiq neshta sa "normalni" za sajalenie e taka. vsqka edna upravlqvashta partiq tova shte napravi "normalni" neshta v nenormalna darjava..
вики08:34 - 15.10.2013
Ние сме си виновни десетилетия търпим тази шуробажинащина.Ние сме тези който трябва да променим нещата дори и да сме малко но уви по ни е добре да си мрънкаме и да премълчаваме.
истината06:58 - 15.10.2013
Печелят хората на кмета и ДПС.Така е в Сатовча и Гърмен.

FACEBOOK