Младежи на колела обиколиха исторически обекти в Кюстендилския край

снимки: Цена Желязкова, infomreja.bg

Ентусиасти от Младежкия клуб  към Търговско-промишлената палата в Кюстендил организираха велопоход до къщата-музей на Владимир Димитров-Майстора в село Шишковци. Тръгването беше в събота сутринта от Кюстендил, като групата успя само за час да премине разстоянието от областния град до селото на именития ни художник.

Още при пристигането на младежите те са били посрещнати от кметът на Шишковци Климент Терзийски, който първоначално им е показал червата, строена през далечната 1895 г. В нея още са запазени уникалните надписи от преди 106 години, споделят със задоволство младежите. Веднага след това Терзийски им е показал и къщата-музей на Майстора, където най-подробно им е разказал за живота и творчеството му.

Бяхме много доволни, отразини се страхотно. Научихме нещо повече за нашия край, за нашето културно наследство, каза един от председателите на Младежкия клуб към Търговско-промишлената палата Драгомир Вачев.

“Целта на мероприятието беше да накараме младите хора да спортуват. Инициативата е част от целогодишната програма на младежкия клуб насочена към спорта и здравето на хората”,  каза и Видин Бошнаков, който е сред най-активния от младежите.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK