Младежи и девойки от ПМГ-Гоце Делчев, на среща с представители на Военния университет oт Велико Търново

Снимка: ПМГ

Ученици от X, XI и XII клас на ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев посрещнаха преподаватели от Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново. На учениците им бе предоставена професионална и полезна информация, с която се запознаха подробно с възможността за професионално военно обучение. С възможностите, които се предоставят на младите хора, средношколците бяха запознати от университетския преподавател майор Хинков и представители на Военен клуб - Гоце Делчев, както и от началника на Военен клуб – Благоевград, подполковник Митев.

Процедурата по кандидатстване и различните специалности – граждански и военни, бяха основните теми, които се обсъждаха с интерес от младежите от Гоце Делчев на срещата, проведена в Актовата зала на училището.

Майор Хинков сподели, че като възпитаници на гимназията, учениците не биха имали никакви затруднения с изпитите, тъй като той самият е завършил такава гимназия и до днес прилага наученото в средното образование в професията си.

Учениците от ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев останаха впечатлени от изнесената информация, която определиха като интересна и много полезна за тях самите. Някой от тях дори взеха решение, че след завършването на средното си образование биха кандидатствали във ВУ „ Васил Левски“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK