„Тара-ра-бумбия“ с приз „Диплома за отличие“ на годишните награди "ПроКултура 2019"

Снимка: Община Благоевград

Призът бе връчен на VII Наионална конференция „Достъп на младите хора до култура: Ролята на фестивалите по изкуства” във Варна

Благоевградският театрален фестивал „Тара-ра-бумбия“ получи голямо и заслужено признание на VII Наионална конференция „Достъп на младите хора до култура: Ролята на фестивалите по изкуства” във Варна.

Събитието се проведе на 11 август, на което Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт връчиха годишните награди „ПроКултура“ за принос към разширяването на достъпа на младите хора до култура.

Международният театрален фестивал „Тара-ра-бумбия” завладя Благоевград през 2019 г. за седма поредна година. Изключително силни спектакли, известни режисьори и актьори радваха любителите на Мелпомена в тазгодишното издание.

Театралният маратон, който дава сцена за изява на млади и талантливи деца и младежи, продължи 11 дни. Публиката се наслади на 22 постановки. Фестивалът премина под знака на 100-годишния юбилей на Драматичен театър „Никола Вапцаров”.

Във форума във Варна участваха над 60 представители на държавни органи, общини, държавни и общински културни институти, граждански и културни организации, училища и детски градини, където обсъдиха предизвикателствата пред фестивалите по изкуства за разширяването на достъпа на младите хора до култура.

Целта на Националната кампания за достъп на младите хора до култура е стимулиране на социалното приобщаване, равенството и активното участие на младите хора в културните процеси, насърчаване на творческо поколение и достъп на младите хора до култура и утвърждаване на социалната мисия на българската култура.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK