Младеж от Благоевград в реанимация след свръхдоза хероин

снимка: infomreja.bg, архив

22-годишен младеж от Благоевград е настанен в отделението по реанимация на МБАЛ-Благоевград след свръхдоза хероин. Бързата реакция и опит на медиците от Спешния център спасиха на този етап живота му.

Сигналът за инцидента е подаден към 16 часа днес от безлюдна местност край пътя от жк „Еленово” за с. Делвино.

Младежът си инжектирал доза хероин, след което веднага му прилошало. Въпреки това успял да се обади по мобилиния си телефон на баба си. Тя от своя страна се обадила на приятел на наркозависимия, който го открил край лозе в тревата в неадекватно състояние.

Дежурният фелдшер в ЦСМП Бойко Христов, отзовал се на спешното повикване, успял да му направил венозна инжекция с медикамента „Налуксон”, който неутрализира действието на наркотика. След инжекцията благоевградчанинът започнал да буйства, което наложило отзовалите се на повикването полицаи да го закопчаят с белезници.

Изпадналият в безконтактно състояние младеж, най-вероятно заради свръхдоза от накротика или защото е бил некачествен, е приет в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград. В болницата са му направени допълнителни манипулации от дежурния лекар д-р Илиева. Интубиран е и е включен на системи.

Към 18 часа наркозависимият младеж е транспортиран и настанен в отделението по реанимация, все още в неконтактно състояние. Има опасност за живота му.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK