Извършител на грабеж в Дупница остава в ареста

Снимка: Infomreja.bg

Б.А. има три осъдителни присъди за кражби

Мярка за неотклонение ,,Задържане под стража” по отношение на Борислав А., обвиняем за грабеж на дамско портмоне със сумата от 270 лв., определи Районен съд – Дупница.

Срещу 26- годишният мъж е образувано досъдебно производство за това,  че на 07.05.2020 г., около 12, 30 ч. в близост до пешеходен  подлез, в района на завод „Хо Ши Мин“ в Дупница, е отнел със сила от жена дамско портмоне и сумата от 270 лв. Борислав А. е нанесъл удар с ръка по лявото рамо на жената, съборил я на земята и издърпал чантата от дясната й ръка. За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за период от 3 – 10 години. 

В мотивите си съдия Ели Скоклева посочва, че от събраните писмени и гласни доказателства са налице данни Борислав А. да е съпричастен към извършване на деянието, за което е обвинен. Обвиняемият е многократно осъждан за престъпления против собствеността, което сочи, че същият има установено престъпно поведение, като наложените условни наказания явно не са постигнали целите си. Това налага извода, че има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. 

Определението за взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на обвиняемия за грабеж 26- годишен дупничанин се изпълнява незабавно, като същото може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест в 3-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK