Двама с „пробация“ за лъжесвидетелстване

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемите признаха вината си и сключиха споразумение с прокуратурата

Районен съд-Кюстендил, постанови две присъди с наказания - „пробация“, за двама кюстендилци, които се признаха  за виновни за лъжесвидетелстване. Съдът одобри сключените споразумения между прокуратурата и защитата на подсъдимите.

Обвиняемият Димитър Т., на 42 години се призна за виновен в това, че на 01.10.2018 г. в съдебно заседание, пред РС-Кюстендил, като свидетел в административно-наказателно дело по жалба на санкциониран от Пътна полиция пиян шофьор, устно и съзнателно е потвърдил неистина – престъпление по чл. 290, ал. 1 от НК.

Ообвиняемият ще изтърпи наказание - „пробация“, изразяваща се в следните пробационни мерки: „задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца, с периодичност 2 пъти седмично и „задължителни пробационни срещи с пробационен служител“ за срок от 6 месеца.

Подсъдимата Лилия Н., на 43 години се призна за виновна в това, че в периода от 24.04.2017 до 03.10.2017 г. в гр. Кюстендил, в условията на продължаващо престъпление, като свидетел по Досъдебно производство и пред РС- Кюстендил, като свидетел по дело за притежание на оръжие и патрони без съответното разрешително, устно и съзнателно е потвърдила неистина – престъпление по чл. 290, ал. 1 от НК.

Лилия ще изтърпи наказание - „пробация“ за срок от 7 месеца, изразяваща се в следните пробационни мерки: „задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от 7 месеца, с периодичност 2 пъти седмично и „задължителни пробационни срещи с пробационен служител“ за срок от 7 месеца.

Определенията са окончателни и не подлежат на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK