Млад мъж загина при катастрофа край Сандански

31-годишен мъж загина при тежка катастрофа на главен път Е-79 край Сандански. Инцидентът е станал към 23.35 ч. снощи на изхода на Сандански близо до мотел "Мамин Кольо".

При опит за изпреварване в участък с непрекъсната линия шофьорът на лек автомобил "Роувър-25" - И. Б. от Сандански, изгубил управление и се ударил в еластична предпазна ограда вляво от пътното платно. Оттам колата отскочила и се ударила в лявата странична част на полуремаркето в изпреварвания от него товарен автомобил "Скания" с благоевградска регистрация, управляван от 56-годишен дупничанин с 38 години стаж зад волана.

В резултат на катастрофата 31-годишният мъж, който е с двегодишен стаж като шофьор, загинал на място. Извършен е оглед на местопроизшествието. Водачът на товарния автомобил е изпробван с техническо средство за употреба на алкохол, което е показало отрицателен резултат. Той е изпратен и за кръвна проба в Спешния център в Сандански.

По случая е образувано досъдебно производство.

Участъкът е с висока концентрация на пътно-транспортни произшествия поради спускането по прав участък от близо два километра и последващия остър десен завой, за да се премине под моста на жп линията. В района на мотела са регистрирани немалко тежки катастрофи, част от тях с фатален край за водачи и пътници.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK