6 месеца затвор за лишен от свобода, нападнал надзирател

Снимка: Infomreja.bg

Конфликтът възникнал заради мобилен телефон, последвала и заплаха

„Лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг” режим, постанови Районен съд-Дупница за подсъдимия Мартин Ф., който е употребил сила - държал е с двете си ръце надзирател, с цел да не му вземе притежаван от него мобилен телефон, а по-късно отправил и закана към него с думите: „нещо си объркал човека, имам хора навън, ще пострадаш“.

Съдия Страхил Гошев одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия, който призна вината си.

Подсъдимият Мартин Ф., на 40 години от Благоевград, в момента изтърпява наказание „Лишаване от свобода“ в Затвора – Бобов дол, се призна за виновен в това, че на 19.04.2019 година е употребил сила (държал е с двете си ръце надзирател) с цел да бъде принуден орган на власт, а именно „надзирател“ ІІ-І степен към Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ – мл. инспектор Е. В., да пропусне нещо по служба, а именно: да не изземе от лишения от свобода М.Ф. притежаван от него мобилен телефон – престъпление по чл.269, ал.1 от НК.

Подсъдимият се призна за виновен и затова, че на същата дата /19.04.2019 година / в затвора в Бобов дол е отправил закана за престъпление против личността на мл. инспектор Е. В. с думите: „нещо си объркал човека, имам хора навън, ще пострадаш“ при изпълнение на службата му и това заканване би могло да възбуди основателен страх у същия за осъществяването му – престъпление по чл.144, ал.2, във вр. с ал.1 от НК, за което подсъдимият М.Ф. се съгласява да изтърпи наказание, наложено му при условията на чл.54, ал.1 от НК, а именно: „Лишаване от свобода” за срок от 5 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг” режим. 

На основание чл. 23, ал. 1 от НК, на подсъдимият е наложено едно общо наказание измежду определените такива, а именно: най-тежкото - „Лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг” режим. 

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK