Селцето Господинци отново даде пример

Снимки: кметство Господинци

Посрещна новата година без банкет, но с богата онлайн програма

От 25 години в гоцеделчевското селце Господинци съществува традиция – в навечерието на Нова година там винаги се провежда много добре организиран банкет. Подготовката за него е продължителна и старателна. Залата в местното читалище се украсява по най-добрия начин, самодейците правят репетиции на песни, танци,  забавни сценки, канят се гост изпълнители. Менюто предварително се обявява на фейсбук страницата на кметството, продават се куверти.

Заради коронавируса тази година банкет нямаше, но активните господинчани пак не останаха със скръстени ръце. Ръководени от своя кмет Ахмед Ходжов, те подготвиха и записаха клипове, с които онлайн поздравиха съселяните си, а и всички почитатели на фейсбук страницата на кметството.

Празничната новогодишна програма беше озаглавена „Пандамията е временна, изкуството е вечно“. В нея млади хора от Господинци се изявиха като първокласни певци, музиканти и танцьори. С вдъхновените си изпълнения и с младежкия си чар те създадоха истинско празнично настроение.

Впрочем, само няколко дни по-рано този младежки екип зарадва децата на Господинци, като помогна на Дядо Коледа и Снежанка да им раздадат подаръци и да се докоснат до магията на празника.

А в новогодишно обръщение към съселяните си кметът Ахмед Ходжов им пожела:

„Бъдете живи и здрави, радвайте се на вашите деца, изкарайте незабравими новогодишни празници и се пазете, защото няма нищо по ценно от здравето!“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK