Младите журналисти от НПГ „Д.Талев“ – Гоце Делчев, обогатиха знанията и уменията си

Снимки: Личен архив

Те участваха в семинар, проведен в Седмицата на медийната грамотност

Вестник „Светилник“, който се издава в НПГ „Димитър Талев“ – Гоце Делчев, има многолетна история. Негов главен редактор е преподавателката по БЕЛ Елена Търтова. Под нейно ръководство изданието се разшири и утвърди. 

Поредното признание дойде с поканата  към редакционния екип да участва в практически семинар на тема: „Моите каузи в социалните мрежи. Създаване на видеосъдържание“, организиран от Асоциацията на европейските журналисти в София. Обучението беше в рамките на Седмицата на медийната грамотност.

Младите репортери  Катрин Петкова, Мария Гудева, Иван Халевачев, Георги Вакареев и Георги Темелков разшириха знанията си за писане на медийни текстове и уменията си за създаване на дигитален видеоразказ. Те се докоснаха както до класически принципи на журналистиката като проверка на фактите, така и до съвременни въпроси като особености на различните социални мрежи, авторското право онлайн и т. н. 

Обучението се оказа и полезно, и приятно. Затова всички останаха много доволни от възможността, която им беше предоставена.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK