Млад архитект гради спортен комплекс в училищния двор в Сатовча

снимка: СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - с. Сатовча, архив

Старото и вече рухнало училище в село Сатовча, което от години не се ползва по предназначение, и теренът около него ще бъдат превърнати в красив спортен комплекс, разположен на площ от 2 500 кв. м.

Преди дни търгът за отдаване под наем на въпросния терен е спечелен от Валентин Тюфекчиев от с. Кочан, който наскоро е завършил архитектура. Теренът в двора на сатовчанското школо е отдаден  на Тюфекчиев за срок от 10 години при годишнен  наем от 3 300 лева.

На юлската сесия, която предстои, общинските съветници ще дебатират и приемат текстовете по предложения от кмета Арбен Мименов договор, който ще бъде сключен със спечелилия търга Валентин Тюфекчиев.

Според клаузите в проектодоговора младият архитект ще трябва за собствена сметка до три месеца след подписването на договора да разчисти терена и до 6 месеца да изгради спортните съоръжения и площадката върху наетата от него за 10 години площ в училищния двор.

Наемателят ще трябва да предоставя всеки ден до обяд спортната площадка и съоръженията да се ползват безвъзмездно и без каквито и да са такси от възпитаниците на училището в Сатовча. За собствена сметка Тюфекчиев ще извърши и затревяването на терена и озеленяването на пространството около целия спортен комплекс.

След изтичането на 10-годишния договор с него са фиксирани и условия за удължаване на срока за ползване.

След построяването на новото училище в Сатовча старото стои неизползваемо, а общинската и училищната управи търсеха варианти за премахване на старата сграда и рационално използване на терена както от ученици, така и от младежи и жители на селото.

Идеята на Валентин Тюфекчиев получи и обществена подкрепа, тъй като старата училищна сграда ще бъде премахната, а на мястото на пустеещия от години терен ще бъде изтраден модерен спортен комплекс, който могат използват всички жители на община Сатовча.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK