Водещи журналисти ще изнесат лекции в Американския университет

Снимка: АУБ

Новинарският екип на студентската онлайн медия AUBG Daily, в партньорство с bTV Media Group и NOVA Broadcasting Group, ще бъде домакин на първата по рода си двойна медийна седмица на територията на Американския университет в България.

В дните 5.-9. и 12.-16. февруари десет от най-емблематичните телевизионни журналисти на България ще гостуват в Благоевград, за да проведат публични дискусии със студенти от университета. Събитията имат за цел да дадат реалистична представа на младежите за предизвикателствата в журналистическата професия и за медийната реалност в страната и чужбина. 

Всяка вечер младите хора, които се вълнуват от журналистиката, ще имат удоволствието да общуват с различен изявен телевизионер. В първата вечер гости ще бъдат Иван Георгиев, водещ на bTV Новините, и Mирослава Иванова, политически репотер и парламентарен кореспондент за NOVA. След това идва ред на гостуванията на Стоян Георгиев, почетен омбудсман на българските журналисти за 2014, Кристина Баксанова, репортер за bTV Новините и bTV Репортерите, Петър Нанев, най-добрият репортер на bTV за 2015 и 2017 година и Марин Николов, водещ разследващ журналист за NOVA.

Темите за дискусия ще включват фалшивите новини, международни практики в отразяването на новини, социокултурни специфики в телевизионни предавания, както и теми табу. Събитията и обсъжданията ще бъдат придружени с преки включвания от Македония и други горещи журналистически точки.

Отчитайки значението на инициативата, първата вечер от медийната седмица ще бъде открита лично от д-р Стивън Съливан, президент на АУБ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK