Мюзикълът „Мемфис” с дебют в България, заслуга на студенти от АУБ

снимка: boxoffice.bg

Мюзикълът „Мемфис”, носител на 4 награди „Тони”, с премиера за България. Най-добрият мюзикъл за 2010 ще разтърси 6 града, благодарение на клуб „Бродуей” към Американския университет в България. Студентите от АУБ са първите в света, получили правата за поставяне на спектакъла от аматьорска трупа.

Премиерата е на 3 април в Благоевград в студентски център „Америка за България”, университетски комплекс „Скаптопара” на АУБ. Следват още две постановки в Благоевград – на 4 и 5 април, след което мюзикълът ще разтърси София (7 април), Стара Загора (8 април), Варна (10 април), Бургас (12 април) и Пловдив (14 април).

Екипът се състои от над 30 студенти от АУБ от множество държави, сред които България, САЩ, Русия, Украйна, Сърбия, Туркменистан, Казахстан и Монголия. Освен че участват като актьори и танцьори, студентите сами отговарят и за продуцирането, режисурата и хореографията на шоуто. За трета поредна година към тях се включва и младежкият оркестър „Levon Manukyan Collegium Musicum”, а заедно с професионалните озвучители, осветители, сценографи, гримьори, и фризьори, целият екип, участващ в националното турне, надхвърля 60 души.

Мюзикълът „Мемфис” е изпълнен с енергичен ритъм и експлозивни танци от 60-те. Разказва историята на бял радио DJ през 50-те години на миналия век, който открива красотата на „черната” музика, и премеждията му, докато се опитва да я представи на останалия закостенял свят. Срещата му с чернокожа певица пали искрата на една невъзможна, заради обществени табута, любов. През смях, сълзи и невероятна музика, мюзикълът представя раждането на рокендрола и една нова ера. На Бродуей шоуто, по музика на Дейвид Браян от „Бон Джоуви”, постига огромен успех и през 2010 г. печели четири награди „Тони”, включително за най-добър мюзикъл.

За шеста поредна година студентите от клуб „Бродуей” към Американския университет в България ще обиколят страната, представяйки световноизвестен бродуейски мюзикъл. Досегашните им проекти включват „Чикаго”, „Уестсайдска история”, „Лак за коса”, „Мулен Руж!” и миналогодишният „Брилянтин”. Те са първата аматьорска трупа получила правата за „Чикаго” в Европа, а за „Лак за коса” и „Мемфис” – в света.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK