Първата санирана пожарна в България е в Благоевград! (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Благоевград се слави като първенец в санирането. Това се потвърди и с официалното откриване на реновираната сграда на пожарната в областния център, която е първата в страната, обновена по Оперативна програма "Региони в растеж".

Работата се осъществи по проект на Общината - „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора в неравностойно положение в сградата на Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението - Благоевград”.

Целта да се постигне повишаване на енергийната ефективност и редуциране на енергопотреблението в сградата и да бъдат осигурени по-добри условия на работа на служителите на РСПБЗН – Благоевград е вече факт.

След реализирането на проекта сградата постигна клас на енергийна ефективност „В“. Бюджетът, отделен за дейността, е 586 500 лв.

На откриването присъстваха директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", главен комисар Николай Николов, началникът на кабинета на МВР Анжелина Тотева, шефът на РДПБЗН-Благоевград, Георги Пармаков, кметът д-р Атанас Камбитов и заместниците му Зорница Кралева, Христина Шопова и Иво Николов, председателят на Общинския съвет Радослав Тасков, областният управител Бисер Михайлов и директорът на ОДМВР Николай Хаджиев.

Градоначалникът започна с благодарност към всички, които са участвали в ремонтните дейности, както и към хората, които са се заели с реализирането на проекта и административните дейности по него.

Камбитов пожела на пожарникарите да имат по-малко работа и да бъдат по-често в красивата сграда. Усмихнатите лица на всички присъстващи доволно показваха, че работата е добре свършена и докарай.

Тематично новият цвят на благоевградската пожарна е в гамата на червеното. По проекта е изграден и асансьор за хора с увреждания, чиято работа също бе демонстрирана днес. Това ще осигури по-лесния достъп на граждани до пожарната, тъй като там често се приемат сигнали лично. 

След тържественото освещаване на новата придобивка, дойде ред да се пререже лентата. Не останаха и на заден план текущи въпроси към Николов относно пожарите през това лято и проблема с униформите на служителите от МВР и ПБЗН.

"За радост, тази година нямаме регистрирани сериозни горски пожари. За областта изключение прави единствено огнената стихия в гората край Стара Кресна. По-голяма част от инцидентите са предизвикани поради човешка небрежност", констатира огнеборец № 1.

Той обаче предупреди, че опасността от огъня остава и този месец, тъй като тревите и гористите местности са сухи, а прогнозите отново са за високи температури.

Относно униформите и протестите на служителите в системата, един от които се провежда днес в Петрич, Николов коментира, че условията, при които работят пожарникарите, постепенно се подобряват.

"След Благоевград, който е пионер в тази дейност, започва саниране на всички пожарни служби в страната. По-добре на служителите да се дават униформи, отколкото пари", категоричен бе Николов.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK