Отдават под наем залите в новия благоевградски парк

Снимка: Община Благоевград

Продължава обновяването на парк „Македония“ и след провеждане на едно от най-големите музикални събитие за Благоевград, страната и света – „Франкофоли. Благоевград“.

На сесия на Общински съвет-Благоевград ще бъде гласувано предложение от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, залите в новия парк, една от които вече носи името „Орфей“,  да бъдат отдавани под наем. Интересът към тях е голям и идеята идва вследствие на многобройни запитвания за ползване на сградите. 

Това е изключителна възможност за всеки желаещ да организира и проведе културно, музикално или събитие от личен характер, спортно мероприятие на едно изключително място, в каквото се превърна парк „Македония“. Зала „Орфей“ е с площ от 1107 кв. метра, която я прави подходяща за събития, обединяващи голяма аудитория от хора.

Втората зала е предназначена за спортни събития и над 1000 кв. метра. Определени са и съответни суми за наемане на залите според нуждите на наемателите. В случай на подадено заявление за ползване на зала „Орфей“ от училища, културни и социални институции на територията на община Благоевград, тя ще отдава безвъзмездно.

Спортната зала ще се предоставя на физически и юридически лица, както и спортни клубове със седалище извън територията на община Благоевград заплащат наемна цена. Юридически лица с нестопанска цел, регистрирани на територията на община Благоевград, членуващи във спортни федерации и участващи в държавни първенства, ще ползват общинския имот безвъзмездно.

Целта на предложението е повече жители и гости на Благоевград да имат възможност да се възползват базата, която благодарение на последователността и целенасочените действия на кмета Камбитов се превръща в чудесно място за отдих, култура, спорт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK