„Мюзик Айдъл” по случай 20 години „Пирин фолк“

снимка: Пирин фолк

Конкурс за изпълнители на изворни или популярни македонски песни ще привлича от тази година още участници към основната програма на фестивала „Пирин фолк”, който отбелязва своя 20-годишен юбилей. По правилата на едни от най-популярните световни музикални формати до 15 август всички непрофесионалисти, групи или самостоятелни изпълнители, които искат да представят пред фестивалното жури свое изпълнение на песен могат да се запишат за кастинг тип „Мюзик Айдъл”. Той ще се проведе в два кръга в първия ден от „Пирин фолк”.

На сцената в Летния театър ще бъдат отсяти най-добрите изпълнители на изворен македонски фолклор или популярните вече песни от фестивала през годините. Най-добрите ще имат шанса да получат наградите си на концерта в центъра на града, а само един, който избере журито, ще бъде включен в гала вечерта на „Пирин фолк”, която по традиция е най-гледаната вечер и се излъчва от няколко български и чужди телевизии.

„Решихме да направим такъв конкурс за непрофесионалисти, за да дадем повече шанс на млади певци да бъдат видяни,забелязани, както и да привлечем още по-млада публика към мелодичните и хубави песни от Пирин фолк”, сподели идеята за този конкурс директорът на фестивала Валентин Пензов.

След близо седмица ще станат ясни и първите предварителни проучвания за нагласите на феновете и музикалните специалисти относно песните и певците които имат най-голям шанс да спечелят големите награди на юбилейния Пирин фолк.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK