Митрополит Серафим връчи на кмета Камбитов благодарствен адрес за светлинния спектакъл на Великден

Снимки: Община Благоевград

Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим връчи на кмета на Благоевград Атанас Камбитов благодарствен адрес и подарък в знак на признателност. Адресът е от църковното настоятелство при благоевградския храм „св. Въведение Богородично“.

Повод за връчването на документа е инициативата на градоначалника да обогати празничната великденска програма, когато светлини обгърнаха 33-метровия кръст над Благоевград в нощта на Великден.

По време на срещата присъстваха отец Андон Шавулев и отец Петър, които споделиха, че благодарение на тази иновативна идея празникът е станал достъпен за всички жители и гости на Благоевград, а благодарение на доброто озвучаване, гражданите са могли да чуят църковната служба и извън храма.

„Всички станахме свидетели на едно високо професионално изпълнение на светлинна програма на светия кръст Христов, както и на изключително балансираното озвучаване на светата великденска богослужба, посланията от която достигнаха и бяха чути и разбрани от всички“, се казва в благодарсвения адрес.

Неврокопски митрополит Серафим ведно с църковното настоятелство изказа вяра, надежда и убеждение, че тази идея на кмета и екипа му ще стане традиционна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK