Митрополит Серафим отслужи водосвет за здраве и благополучие на ученици и учители от НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев

Снимки: НПГ

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим отслужи водосвет за здраве и благополучие на учениците, учителите и всички служители от  НПГ "Димитър Талев" в Гоце Делчев.

Със светена вода и божествена благословия от дядо Серафим бяха поръсени за здраве и благополучие всички учители, ученици и служители, както и кабинетите, където се провжда обучението на възпитаниците на елитното школо, учителската стая, кабинета на директора Мария Георгиева и всички възможни помещения в училището.

Ръководството на гимназията покани Неврокопския митрополит да отслужи благодатния водосвет с надежда Бог да ги пази от нещастията, болестите и всичко лошо, на което е изложен съвременният свят. 

Припомнени бяха и зачестилите през последните няколко години нещасти случаи с ученици от гимназията, които загинаха при нелепи катастрофи и други тежки обстоятелства. 

Всички заедно се помолиха за здравето на семействата и близките си и си пожелаха да са преди всичко здрави и успешни хора. Благият и свят митрополит Серафим получи най-искрените и сърдечни благодарности от всички учители и ученици за отправените молитви и милите поучителни думи към тях, семействата им и училището.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK