Митове за храната, в които все още вярваме

Снимка: Infomreja.bg

Митовете са неизменна част от нашия живот и се сблъскаме с тях всекидневно.

Те ни помагат и улесняват, карат ни да живеем по-спокойно и да си обясним необясними неща.

Ето най-известните митове за храна, в които все още вярваме.

Яденето на целина изгаря повече калории, отколкото може да приемем.

Няма храна, която да изгаря калории. Те се премахват чрез спорт.

Суровите моркови са по-питателни от сварените.

готвенето всъщност повишава хранителната стойност на морковите.

Кожата на пилето е вредна и калорична.

Всъщност в кожата на пилето се съдържат естествени сокове. Ако консумирате пилето без въглехидрат, вие няма да имате проблеми с повечето калории.

Не трябва да консумирате яйца заради високия холестерол.

Всъщност, яйцата са добър източник на много хранителни вещества.

Използването на маргарин вместо масло ще спести калории.

Маслото и маргаринът имат почти същото количество калории.

Яденето на плодове е полезно по всяко време.

Консумирайте плодовете преди 14:00 часа. След това се разграждат трудно и ферментират в стомаха.

Шоколадът е вреден.

Това е най-популярният мит. Хапвайте шоколад с висок процент какао.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6