Изкуство, храна и игри от родните си места представят студентите от АУБ в 20-ата Международна седмица

Снимка: АУБ

Млади хора от над 40 държави ще представят храна и танци от своите родни места по време на Международния танцов и кулинарен фестивал в Американския университет в България. Събитието ще се проведе на 17. февруари, събота, от 18.30 часа в Студентски център „Америка за България“, спортна зала, в кампуса на университета в Благоевград.

Студентите ще готвят, ще танцуват и заедно с публиката и гостите ще дегустират храна, ще споделят своята култура и ще се забавляват. С фестивала традиционно завършва инициативата “Международна седмица”, чието юбилейно 20-о издание ще се проведе от 12 до 17 февруари в АУБ.

Събитието отново ще събере студенти, преподаватели и гости, които обикновено надхвърлят 200 души. Всяка година почетното общество Фи Бета Делта към АУБ организира уникална програма, с която показва на студентите и местната общественост културата и традициите на държавите, представени в университета.

В забавленията по време на Международната седмица влизат демонстрации на игри и изкуства от различните страни (вторник), състезания като „Опитай да не се засмееш“ (четвъртък) и „АУБ търси талант“ (петък) и дори тематична лекция „Културният шок на работното място“, която да помогне на студентите да преодолеят по-лесно различията си при работа в международна среда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6
loading...