Митнически служители задържаха близо 400 кг тютюн без платен акциз

Снимки: АМ

Проверката е извършена в стопанска постройка, намираща се в село в община Бяла Слатина

Митнически служители задържаха близо 400 кг тютюн без платен акциз в нелегален цех за обработка.

На 18.01.2021 г. митнически инспектори от сектор Оперативен контрол - звено Свищов на отдел „Митническо разузнаване и разследване – Дунавска“ извършват проверка в стопанска постройка, намираща се в село в община Бяла Слатина. Сградата се използва за отглеждане на овце и биволи. В долепена до нея помощна постройка е обособено помещение за обработка и рязане на тютюн.

На адреса са открити 11 чувала нарязан тютюн с общо тегло около 100 кг. На място и в паркиран до сградата микробус митническите служители намират още 14 бали ненарязан тютюн с тегло около 300 кг. Сред намереното оборудване в нелегалния цех е машина за рязане на тютюневи листа, две газови бутилки, три газови горелки, електронна везна и три варела, използвани за овлажняване на листата. По време на проверката на адреса са установени четири лица, като едно от тях посочва, че откритата акцизна стока е негова.

За случая е уведомен разследващ митнически инспектор. Образувано е досъдебно производство по описа на териториален отдел Митническо разузнаване и разследване-Дунавска под надзора на Районна прокуратура-Враца, ТО Бяла Слатина.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK