Митнически служители задържаха 56 040 къса цигари при две проверки на микробус

Снимки: АМ

В рамките на последния месец, митнически служители са задържали още 26 720 къса цигари

Митнически служители задържаха 56 040 къса (2802 кутии) цигари в един и същ микробус, проверен два пъти в рамките на единадесет дни.

На 26.11.2020 г., около 07.00 часа, в района на ГКПП Дунав мост II Видин-Калафат митнически инспектори селектират за проверка микробус, пътуващ за Германия и управляван от лице, което вече е санкционирано за превоз без необходимите документи на тютюневи изделия с български бандерол. В превозното средство освен водача пътуват още петима пътници.

Микробусът е съпроводен до митническия терминал във Видин, където при последвалата физическа проверка е установено, че във фабричните му кухини има укрити стекове с цигари и тютюн за пушене. Митническите служители изваждат 25 360 къса (1268 кутии) цигари от популярни чуждестранни марки, облепени с български бандерол. Освен тях са открити и 5 кг тютюн за пушене, разпределен в 125 пакета по 40 грама, също с валиден български бандерол. Пътничка от микробуса заявява, че тютюневите изделия са нейни, но не разполага с необходимите документи за транспортирането на акцизната стока.

Единадесет дни по-рано, на 15.11.2020 г., митнически служители откриват 30 680 къса (1534 кутии) цигари в същото превозно средство, но управлявано от друг водач. Микробусът отново е спрян на изход от страната в района на ГКПП Дунав мост II Видин-Калафат. Митнически служители извършват проверка, при която във фабричните кухини отново са укрити стековете с цигари с валиден български бандерол. Водачът заявил, че тютюневите изделия са негови, но не разполага с необходимия опростен придружителен документ, съгласно изискванията на ЗАДС.

При други проверки на различни превозни средства, извършени на гранични пунктове на територията на ТД Дунавска в рамките на последния месец, митнически служители са задържали още 26 720 къса цигари, повечето от тях също облепени български акцизен бандерол. От тях 14 520 къса цигари са намерени при проверки в района на ГКПП Дунав мост-Русе, а 12 200 къса  - в района на ГКПП Силистра. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK