Митнически служители на МП Лесово иззеха контрабандни златни накити за над 90 000 лв.

Снимка: АМ

Извършената експертиза на изделията е установила, че са изработени от 14 и 22-каратово злато и са на обща стойност 93 090 лв.

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ откриха 967,67 грама златни накити при проверка на лек автомобил на Митнически пункт Лесово.

Колата с чуждестранна регистрация е пристигнала на МП Лесово на 21.09.2020 г. на трасе за входящи леки автомобили, управлявана от шведски гражданин, който е пътувал със семейството си от Турция за Швеция през България.

Шофьорът и пътниците са заявили на българския митнически пункт, че нямат нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка, митническите служители откриват в две чанти с лични вещи общо 967,67 грама бижутерски изделия от жълт метал -  пръстени, гривни, обеци и др.

Извършената експертиза на изделията е установила, че са изработени от 14 и 22-каратово злато и са на обща стойност 93 090 лв.

Контрабандните златни накити са иззети. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK