44 932 чифта незаконни дамски чорапи "се разхождат" по Капитан Андреево

Снимка: Дамски чорапи - Pazaruvaj.com

44 932 чифта чорапи и 2842 ключодържатели със съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост на световноизвестни марки, задържаха при два случая митническите служители на Капитан Андреево.

При един от случаите стоката е открита между 398 чувала с групажна стока в камион с украинска регистрация, влизащ в страната от Турция. При проверката на 08.09.2018 г. митническите служители откриват, че част от стоките в групажа носят знаци на запазени търговски марки. В 40 чувала са открити 44 932 чифта мъжки и детски чорапи с логото на „Lacoste",„Аrmani", „Ferari", „Calvin Klein", „Pierre Cardin", „Calvin Klein" .

При друг случай, на 12.09.2018 г., при проверка на български камион, влизащ в страната от Турция митническите служители откриват, че сред редовно декларираната стока има 2842 ключодържатели с логото на 14 марки автомобили, сред които BMW,  RENAULT, SKODA, FORD, FIAT, MERCRDES, AUDI. Открити са още 41 текстилни изделия /панталони и блузи/, брандирани със знаците на „GUESS" и „ESPRIT" и 32 чифта обувки с логото на „GUCCI".

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK