Митничарите откриха 20 палета картонени заготовки за цигари, превозвани в камион

Снимка: Infomreja.bg

Служители на Митница-Русе, задържаха 20 палета с картонени опаковки за цигари на световно известна марка. Пратката пътувала с камион с румънска регистрация от България за страна в Западна Европа.

На 8 септември митнически служители спрели за проверка излизащ от страната камион. Според представените документи, камионът е натоварил „опаковъчна хартия"  от склад на фирма в Южна България. Направената проверка на товара установява, че се касае за картонени заготовки за цигарени кутии - оразмерени и изрязани, готова само да бъдат залепени. 

Общото тегло на пратката е около 7 тона, а всички палети са с опаковки  с логото на известна марка тютюневи изделия. Стока е задържана в склад на Митница-Русе. Уведомени са правопритежателите на марката. Случаят e предаден на Гранична полиция за извършване на проверка.

При друг подобен случай от 8 юни в района на Дунав мост 2 мобилен екип на Митница-Лом, спира за проверка товарен автомобил с българска регистрация, превозващ по документи 10 палета картон и 6 палета камъни за страна от ЕС. При извършения контрол на товара митническите инспектори установяват, че палетата с картон всъщност са 18 и съдържат опаковки за кутии и стекове с цигари с логото на защитена търговска марка. Общото количество на задържани опаковки е 6 палета с опаковки за стекове и 12 палета със заготовки за цигарени кутии с общо тегло 9 780 кг.

И при двата случая опаковките са задържани.

Един палет съдържа около 22 800 броя опаковки за стекове или 132 000 заготовки за цигарени кутии.

Най-вероятно опаковките са били предназначени за нелегални производства на тютюневи изделия в друга държава на ЕС.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK