Митко Захов ще съдейства за изграждането на спортна зала в Петрич

снимки: Пресцентър ГЕРБ

Кандидатът за народен представител на ПП ГЕРБ в Благоевградска област инж. Митко Захов, който е и бивш депутат от 41-то Народно събрание, разясни възможностите за финансово подпомагане на спортните клубове по европейски програми и на общинско ниво на среща с треньори и родители на деца от местния Детски футболен клуб „Мечетата”.

”През своето управление ПП ГЕРБ предостави равни възможности за всички общини - големи и малки. Това създаде по-голямо доверие между централното управление и местната власт. Осигури и по-добра координация между институциите, защото от това зависи и крайният резултат от полаганите усилия”, заяви инж. Захов.

В продължилия повече от час разговор бяха поставени редица наболели въпроси, свързани с възможностите за спортуване за младите хора в града. Присъстващите изразиха своето недоволство от начина, по който функционира в момента Националната спортна база в града, предоставена преди години по договор за концесия на частно лице.

По тяхно мнение, невъзможният за местните хора свободен достъп до спортните съоръжения на базата, както и липсата въобще на спортни площадки и зали в града ограничават в значителна степен развитието както на масовия, така и на професионалния спорт.

В тази връзка петричани поискаха съдействие за проверка на условията по договора с цел концесионерът да бъде ангажиран за осъществяване на спортни дейности и осигуряване на терен за изяви на местното спортно общество.

Инж. Митко Захов уточни, че вече се работи по идеята за изграждане на спортна зала в града, и обеща, че като народен представител ще съдейства за осъществяването на този проект.

”В сътрудничество с общинските власти ще бъде потърсена възможност за оформяне на спортна площадка в границите на паркова зелена зона в града”, ангажира се кандидат-депутатът.

Обща бе констатацията на участниците в срещата за спешната нужда от финансово подпомагане на клубовете, което ще даде възможност на много талантливи деца от социално слаби семейства да спортуват активно и да имат възможност за професионална изява. Осигуряването на финансови средства извън рамките на клубните такси за участие, би стимулирало по-успешното представяне на малки отбори като този на ДФС „Мечетата“ на национални и международни инициативи, което би допринесло за възвръщане на спортната слава на Петрич.

Инж. Захов се срещна и с жители на петричкото село Кромидово, с които обсъди належащия за решаване проблем по изграждане на канализация за отпадни води, а също и възможностите за свободен достъп на местните хора до бившата обществена минерална баня, отдадена понастоящем по концесионен договор. Кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ се ангажира да съдейства обсъдените въпроси да бъдат поставени пред изпълнителната власт и да посредничи пред общинската администрация за тяхното решаване.

Заедно с експерти по въпросите на земеделието от местната структура на ПП ГЕРБ в Петрич инж. Захов запозна присъстващите с европейските мерки за финансиране на земеделските производители. Разяснени бяха различни въпроси, свързани с условията и сроковете за участие по съответните европейски програми и начините на субсидиране.

 

снимки: Пресцентър ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

с кого12:36 - 03.05.2013
с кого/ фирмата ще я изгражда
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK